Bergvärme: Framtidens standard

En geotermisk värmepump ger komfort, är hållbar och uppnår hög effektivitet. Så det är meningsfullt att fler värmepumpar installeras varje år. Den positiva påverkan på ett fastighetsvärde spelar också en roll.

Ditt hus kommer att bli framtidssäkert

Den som bygger eller renoverar ett hus idag tänker också på framtiden. Anta att du någon gång vill sälja ditt hem. Då är valet för en kombination av hållbara tekniker avgörande. Förutom smarta hemautomation, solpaneler, batterier och regnvattensamling gör en geotermisk värmepump ditt hem också självförsörjande. Och det garanterar ett högre återförsäljningsvärde. Se vår video och upptäck fördelarna med ett framtidssäkert hem.

Med geotermisk energi kan vi värma och kyla våra byggnader på ett klimatneutralt sätt. Så det är inte svårt att regeringen driver värmepumpen framåt.

Europa blir klimatneutralt

Europa vill bli klimatneutralt år 2049. En nödvändig men gigantisk utmaning. Förnybar energi spelar en nyckelroll i den energiövergången. Med geotermisk energi kan vi värma och kyla våra byggnader på ett klimatneutralt sätt. Så det är inte svårt att regeringen driver värmepumpen framåt. Förnybar energi är en skyldighet för en renovering eller större renovering.

Komfort och hållbarhet går hand i hand

De dagar då du var tvungen att kompromissa med komforten på grund av miljömedvetna val är för länge borta. Detta gäller verkligen för dem som väljer geotermisk energi. Du kan njuta av ett trevligt inomhusklimat året runt: värme under de kalla månaderna, passiv kylning när det är varmt ute. Dessutom, med en geotermisk värmepump tillhandahåller du också inhemskt varmvatten. Allt styrs av själva systemet, så du behöver inte oroa dig.

Bli oberoende av energimarknaden

Energimarknaden är osäker och det gäller även energipriserna. Med det kan du bli av med en geotermisk värmepump i kombination med solpaneler. Ditt hem blir då självförsörjande. Och du behöver inte längre oroa dig för svängningarna på energimarknaden.

Fler och fler väljer värmepumpen

I Sverige ökade antalet sålda värmepumpar med en tredjedel förra året. Fler och fler värmepumpar installeras också i vårt land. Den uppåtgående trenden är ostoppbar. Det är ett tecken på att värmepumpar alltmer blir normen. Vi måste växla upp ett redskap för att uppnå de ambitiösa men nödvändiga klimatmålen. Men vi är övertygade om att de många tillgångarna i geotermisk energi kommer att säkerställa detta.
Få din bergvärme installerad i Göteborg med oss!